Ajankohtaista

EU:n Vammaiskortin hinta on varmistunut

Vammaiskortin ohjausryhmänä toimiva Vammaisfoorumin hallitus on vahvistanut 19.4.2018 pidetyssä kokouksessaan EU:n Vammaiskortin hinnan. Kortin käyttäjän maksettavaksi jäävä kortin hinta on kymmenen (10) euroa. Asiakas maksaa kortin samalla, kun viimeistelee korttitilauksen verkkopalvelussa. Maksupalveluna on Paytrail, joka täyttää verkkopalvelun saavutettavuusvaatimukset. Asiakas voi halutessaan käyttää korttia hakiessaan myös puolesta-asioijaa ja avustajaa. Kaikki kolmen ensimmäisen vuoden kokeilujakson aikana myönnetyt kortit ovat voimassa vuoteen 2028.

______________________________

Tiedote 12.3.2018

EU:n Vammaiskortti tulee Suomessa käyttöön toukokuussa 2018

EU:n vammaiskortti (EU Disability Card) tulee Suomessa käyttöön toukokuussa 2018. Korttia haetaan Kelasta, minkä jälkeen asiakas tilaa sen kortin toimittajalta. Kortin jakelujärjestelmää kehitetään parhaillaan.

Vammaiskortti on vapaaehtoinen kortti, joka toimii vammaisten henkilöiden kommunikoinnin ja osallistumisen apuvälineenä Suomessa ja muissa EU-maissa.

Vammaiskorttia näyttämällä vammainen henkilö voi osoittaa tuen tarpeensa esimerkiksi matkoilla, tapahtumissa ja käyttäessään erilaisia palveluita. Kaikille EU-maille yhtenäisen kortin avulla myös asiakaspalvelu helpottuu.

Lue lisää Kelan verkkosivuilta tästä linkistä.

______________________________

THL:n laatima selvitys Vammaiskortin myöntämisperusteista

EU:n Vammaiskortti – kuka voi saada sen?